Novice

Silvestrski tek na Ravnah na Koroškem

Na Ravnah na Koroškem  je v organizaciji Četrtne skupnosti Javornik – Šance ter Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost potekal že 25. tradicionalni silvestrski tek. Prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik. 

Teka, ki je namenjen predvsem rekreativnim tekačem in tekačicam, se je tudi letos udeležilo nekaj aktivnih atletov in atletinj. Tekmovalo je 90 tekačev in tekačic različnih starosti. Tek se je pričel ob 14. uri z mlajšimi udeleženci, dečki in deklicami, ki so tekli manjši krog, ob 15. uri pa se je pričel tek odraslih, pomerili so se tako v ženski kot v moški kategoriji. Tekači in tekačice so s tekom obkrožili naselje Javornik in pretekli 1150 metrov dolgo progo.

Absolutna zmagovalca med tekačicami in tekači sta bila,  pri moških Jan Kramer iz AK Velenja. Pri ženskah je bila najhitrejša domačinka in tekačica iz Prevalj Tina Česnik. 

Startnine ni bilo, so pa prireditelji za vse udeležence pripravili majhna darila. Najboljše tri tekače so nagradili s pokali, najboljše na otroškem teku pa z medaljami. Za letošnji silvestrski tek so koroški slikarji Mojca Kovač, Milan Pečovnik in Alojz Krevh darovali slike, ki  so jih prijeli štirje srečni izžrebanci. Športno prireditev je komentiral Bojan Pogorevc. Pridružil se mu je tudi športni komentator Ivo Mlakar. Tekaško prireditev so tudi letos popestrili člani Pihalnega orkestra ravenskih železarjev.