Novice

Prednovoletno srečanje in redni zbor atletskih sodnikov Koroške 2016

December, gruden, dvanajsti, mesec, zaokrožuje iztekajoče leto priložnost za še zadnja srečanja v letu.

V petek, 9. decembra 2016, smo se v prijetnem, domačem okolju Brančurnikove gostilne zbrali vsi , ki nam je atletika, kraljica športov blizu, ki s svojim prostovoljnim druženjem in tvornim sodelovanjem pripomoremo k odlični organizaciji in izvedbi tudi najzahtevnejših atletskih tekmovanj v lokalnem okolju, atletski sodniki s Koroške.

Na Koroškem delujeta dva atletska kluba, tisti z nekaj desetletno tradicijo na Ravnah na Koroškem, Koroški atletski klub (predsednik Bojan Pogorevc) in v 'mlajši' Slovenj Gradcu, Atletski Klub Slovenj Gradec (predsednica Mojca Verhovnik).

Atletski sodniki smo organizirani, kot Zbor atletskih sodnikov Koroške, ZAS v okviru Koroškega atletskega kluba (vodja zbora, Bojan Pogorevc, sekretarka Milena Zagernik in blagajnik Bojan Strmčnik). Preko petdeset nas je aktivnih od mlajših do že izkušenih.

Vodja zbora sem podal poročilo o delu. V letu 2016 smo organizirali in uspešno izvedli devet velikih atletskih prireditev, posebej smo bili pohvaljeni, za odlično organizacijo in izvedbo tradicionalnega 50. krosa občinskih reprezentanc Slovenije 8, oktobra 2016 na Ravnah na Koroškem, za kar smo prejeli najvišje ocene s strani Strokovnega odbora atletskih sodnikov Slovenije, SOASS.

Prijetno druženje je bila priložnost za podelitev visokih priznanj, tistim, ki smo že desetletja aktivni, neumorni in tvorni prostovoljci. Naš elan in dobrovoljnost pripomoreta k utrditvi in razvoju atletike na Koroškem, lahko rečem, da brez nas preprosto ne gre.

Zlati znak Zveze atletskih sodnikov Slovenije, ZASS 2016 (za preseženih 500 sojenj) smo prejeli:

Majda Bevče, Milena Zagernik in Bojan Pogorevc.

Srebrni znak Zveze atletskih sodnikov Slovenije, ZASS 2016 (za preseženih 300 sojenj) so prejeli:

Slavko Strmčnik, Robert Brezovnik in Uroš Verhovnik.

Bronasti znak Zveze atletskih sodnikov Slovenije, ZASS 2016 (za preseženih 150 sojenj) so prejeli:

Silva Šteharnik, Mojca Verhovnik, Jana Makuc, Albert Hojnik, Tadej Grilc, Andreja Barl, Jože Plazl, Simon Pšeničnik, Tone Smolar, Marjan Fužir, Andraž Nabernik, Luka Leitinger, Pavel Pori.

Priznanja za prostovoljno in tvorno sodelovanje, Zbora atletskih sodnikov Koroške sta prejela:

Ivanka Vrabič in Bojan Strmčnik.

Priznanja za odlično in tvorno sodelovanje pri organizaciji in izvedbi atletskih tekmovanj, Zbora atletskih sodnikov Koroške so bila podeljena:

-          Predsedniku SOASS dr. Andreju Udovču,

-          Predsedniku AZS, Romanu Dobnikarju,

-          Predsedniku ZŠD, Ravne na Koroškem, Miranu Klančniku in

-          Vodji ZAS, AK Velenje, mag. Darju Pungartniku.

Vsem prejemnikom skrene čestitke z željo po nadaljevanju odličnega in tvornega sodelovanja.

V nadaljevanju smo se ozrli v prihodnost, kjer želimo še okrepiti naš zbor, z novimi sodniki in napredovanjem  vseh, ki si tega želijo.

Zbor smo zaključili s prijetnim prednovoletnim druženjem.

Bojan Pogorevc,

Vodja ZAS Koroške