Novice

Odbojkarji Fužinarja klonili na domačih tleh

Odbojkarje Fužinarja v 1. DOL se drži smola, saj ne najdejo poti iz krize. V zadnji tekmi so bili doma premagani z strani ekipe iz Šempetra. Prav tako pa je tudi druga ekipa izgubila proti Šempetru II.

Prva ekipa Fužinarja je imela na preizkušnji novega odbojkarja, a se s klubom niso uspeli dogovoriti za sodelovanje. Ekipa je zato nastopila v standardni postavi.  Prvi niz je bil izredno zanimiv, saj je najprej visoko povedla ekipa Šempetra, a jo je Fužinar v končnici ujel, vendar pa so z 27:25 morali prepustiti zmago Šempetru. Prav tako pa je bil drugi niz izenačen, ampak je ekipa Fužinarja prišli do prednosti in z 26:24 izenačila na 1:1 v nizih. V tretjem nizu so domači naredili preveč napak in olajšali pot Šempetru do zmage v tretjem nizu. Podobno se je zgodilo tudi v četrtek nizu, zato je Šempeter slavil s 3:1.  Za ekipo Šempetra sta bila najbolj učinkovita bivša igralca Fužinarja Pokeršnik s 23 in Boženk z 9 točkami. Za Fužinar so nastopili: Stravnik 9, Jež M. 3, Lednik, Šavc 3, Ranc, Tomaž 2, Jež J. 22, Levar 2, Valentan 7, Rakić 18, Libnik, trener Nikolić.

Druga ekipa je v predtekmi nastopila proti Šempetru II. Zaradi prisotnosti Ranca v postavi prvem ekipe in poškodb blokerjev Tisovnika in Slemenika je tudi druga ekipa nastopila v nekoliko spremenjeni zasedbi. V prvem nizu je Šempeter II povedel z 1:0. Drugi niz se je odvijal bolj izenačeno, a kljub temu ni bil dovolj za izenačenje. V tretjem nizu je Fužinar II zaigral bolj sproščeno, vendar pa to ni bilo dovolj. Končni rezultat tekme je bil 3:0 za ekipo iz Šempetra. Za Fužinar II so nastopili: Adam 12 točk, Maklin J. 9, Lesnik 7, Mori 5, Maklin R. 3, Šumnik 2, Slemenik, Tisovnik, Ramšak, Naveršnik, libera Golob 1 in Primik, trener Jež Mitja.

V soboto, 10. decembra 2016 so na Ravnah nastopili igralci mlade odbojke v družbi seboj ekip Maribora, Hoč in Mislinje. Prva tekma se je odvijala med Fužinar Sij Metalom Ravne in ekipi iz Maribora, ki je tudi zmagala z 2:0. Hoče so z 2:0 premagale Mislinjo. Prav tako pa sta se drugi tekmi končali z 2:0. Maribor je premagal Hoče, Fužinar pa Mislinjo. Maribor je osvojil 1. mesto, Mislinja pa 4. mesto na turnirju. Za 3. krog je odločala tekma med Fužinarjem in Hočami, ki so premagale ekipo Fužinarja Z 2:1.